Post Fusie Integratie – Internationale fusie van twee leveranciers van industriële apparatuur

Nederlandse producent van industriële apparatuur neemt buitenlandse branchegenoot over. Traction Partners heeft als integratiemanager het post fusie integratietraject aangestuurd, zodat de directie de focus kon houden op het aansturen van de business.

In de eerste fase na de overname is het vooral van belang om snel duidelijkheid te verschaffen over de richting en de randvoorwaarden. Eerst is de topstructuur neergezet (zonder duidelijkheid over de bemensing aan de top is het moeilijk om voortgang te maken) en het plan voor de eerste 100 dagen gemaakt. In een kick-off zijn de strategische doelen van de fusie, de topstructuur en het integratieplan besproken met de betrokken managers.

In de tweede fase is in integratieteams samengesteld uit beide bedrijven vervolgens gestructureerd invulling gegeven aan het realiseren van de synergievoordelen en het doorhakken van knopen met betrekking tot de inrichting op functionele gebieden. Vanuit een separaat team is continue aandacht besteed aan communicatie en cultuur. Het hele proces kenmerkte zich door structuur, snelheid en open communicatie.

Voor nadere informatie over Post Fusie Integratie neem contact met ons op